Pianobegeleiding

Als pianobegeleider werkt Heleen veel samen met zangers. Zij werkt komend seizoen als lied- en operabegeleider met oa Guja Sandholt, Johanneke Vogel, Anna Dowsley en Helena Koonings. Zij werkt als vaste pianist in de studio van Charlotte Margiono, waar zij onder andere lessen begeleidt, maar ook speelt bij masterclasses, workshops en concerten van haar klas. Zij heeft masterclasses en lessen gevolgd om zich verder te bekwamen in het begeleiden van klassieke zang, onder andere bij Malcolm Martineau, Hans Eijsackers en Julius Drake. Zij ontwikkelt zich daarmee nog steeds op het gebied van correpetitie en werkt als freelance begeleider.

Bij Zangschool Arnhem werkt Heleen als vaste correpetitor, wat betekent dat zij de zangleerlingen leert te zingen met pianobegeleiding en kennis laat maken met alle facetten van het vak. Daarnaast is zij de vaste begeleider van zanguitvoeringen en projecten van de Zangschool.

Heleen heeft ook gewerkt voor het zangconcours Kasteel Doorwerth, conservatorium ArtEZ toelatingsaudities en diverse koren. Met Johanneke Vogel is zij als vast ensemble verbonden aan de stichting Muziek in Huis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen.