Liedduo Ingrid Nugteren

Ingrid Nugteren en Heleen Vegter vormen sinds 2014 een duo. Zij werpen zich intensief op het omvangrijke liedrepertoire uit met name de negentiende eeuw, maar schuwen uitstapjes naar opera-aria’s en liederen uit andere tijden niet. Ingrid en Heleen genieten van de verfijnde kunst van het lied en proberen hier het maximale uit te halen. Zowel de tekst als de muziek willen in korte tijd veel zeggen en deze zoektocht is wat hen aantrekt in dit genre. Ingrid Nugteren is werkzaam als sopraan en zangdocent. In 2013 sloot zij haar Master of Music af aan het Utrechts conservatorium, waar ze deel uitmaakte van de operaklas en diverse masterclasses volgde. Ingrid zong onder meer de sopraansolo’s in het Stabat Mater van Dvorak en Pergolesi, in missen van Mozart en Rossini en cantates, missen en passies van Bach. Als ensemblezanger is zij actief in het Nederlands Kamerkoor.

Guja Sandholt

Guja Sandholt en Heleen Vegter vormen sinds 2013 een liedduo. Zij houden ervan op verrassende locaties bijzonder repertoire te presenteren of een mooie context te creeeren voor de muziek. Zo hebben zij semi-geensceneerde huiskamerconcerten gegeven bij de operadagen Rotterdam, een speciaal programma samengesteld voor de Hermitage, Amsterdam over de door Napoleon geliefde operazangeres Grassini. Maar ook IJslandse muziek hebben zij graag op het programma. Ze zoeken samen naar uitdagende combinaties, met bijvoorbeeld de magische cyclus Haugtussa van Grieg als basis voor een aantal concerten het komende seizoen. De IJslandse mezzosopraan Guja Sandholt woont in Amsterdam en speelt regelmatig internatonaal en in Nederland. Ze heeft een drukke agenda als soliste en ensemble zanger. Voordat zij in 2010 naar Nederland kwam om te studeren bij Jón Porsteinsson, studeerde ze aan de Guildhall School of Music en Drama in Londen en de Universiteit van het Mozarteum in Salzburg. Guja heeft momenteel privé-lessen bij Charlotte Margiono. Guja heeft deelgenomen aan de masterclasses/privélessen bij Sarah Walker, Roger Vignoles, Tom Krause, Wolfgang Holzmair, Will Hancox en Angelika Kirschlager. In het oratorium repertoire zong ze de alt solo in de Matthäus Passion met het Gelders Orkest, daarnaast zingt zij de alt/mezzo soli in het Weihnachtsoratorium, Messiah, Requiem van Duruflé, Beethovens mis in C, Dvorak's Stabat Mater en Vivaldi's Gloria. Haar operarollen zijn Nerone en Ottavia (L'incoronazione di Poppea, Monteverdi); Orfeo (Orfeo ed Euridice, Gluck); Volpino (Lo speziale, Haydn) en Zweite Norn (Götterdämmerung-Wagner).

Het is ook mogelijk in overleg een eigen keus uit het repertoire te maken, passend bij de gelegenheid. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.