Liedduo met Johanneke Vogel

Johanneke Vogel, sopraan en Heleen Vegter, piano ontmoetten elkaar tijdens een masterclass van Charlotte Margiono en Jon Thorsteinson waar zij muziek van Scandinavische componisten onder de loep namen. Klassiek lied is voor hen beiden een passie. Zij verbinden graag bekend en onbekend repertoire op een verrassende manier met elkaar in hun afwisselende liedprogramma’s. Sopraan Johanneke Vogel studeerde in 2009 af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Haar docenten waren Lenie van den heuvel en Maria Acda. Op dit moment wordt Johanneke gecoacht door Charlotte Margiono. Zij is veelal in lied en oratorium te horen, maar schroomt niet om ook muziektheater te maken en opera/operette te zingen. Ze is door het hele land in verschillende zalen en kerken te horen.

Guja Sandholt

Guja Sandholt en Heleen Vegter vormen sinds 2013 een liedduo. Zij houden ervan op verrassende locaties bijzonder repertoire te presenteren of een mooie context te creeeren voor de muziek. Zo hebben zij semi-geensceneerde huiskamerconcerten gegeven bij de operadagen Rotterdam, een speciaal programma samengesteld voor de Hermitage, Amsterdam over de door Napoleon geliefde operazangeres Grassini. Maar ook IJslandse muziek hebben zij graag op het programma. Ze zoeken samen naar uitdagende combinaties, met bijvoorbeeld de magische cyclus Haugtussa van Grieg als basis voor een aantal concerten het komende seizoen. De IJslandse mezzosopraan Guja Sandholt woont in Amsterdam en speelt regelmatig internatonaal en in Nederland. Ze heeft een drukke agenda als soliste en ensemble zanger. Voordat zij in 2010 naar Nederland kwam om te studeren bij Jón Porsteinsson, studeerde ze aan de Guildhall School of Music en Drama in Londen en de Universiteit van het Mozarteum in Salzburg. Guja heeft momenteel privé-lessen bij Charlotte Margiono. Guja heeft deelgenomen aan de masterclasses/privélessen bij Sarah Walker, Roger Vignoles, Tom Krause, Wolfgang Holzmair, Will Hancox en Angelika Kirschlager. In het oratorium repertoire zong ze de alt solo in de Matthäus Passion met het Gelders Orkest, daarnaast zingt zij de alt/mezzo soli in het Weihnachtsoratorium, Messiah, Requiem van Duruflé, Beethovens mis in C, Dvorak's Stabat Mater en Vivaldi's Gloria. Haar operarollen zijn Nerone en Ottavia (L'incoronazione di Poppea, Monteverdi); Orfeo (Orfeo ed Euridice, Gluck); Volpino (Lo speziale, Haydn) en Zweite Norn (Götterdämmerung-Wagner). Verder speelt Heleen vaak samen met de Australische mezzo Anna Dowsley, de Mexicaans-Duitse Ana Schwedhelm en de Nederlandse Helena Koonings.

Het is ook mogelijk in overleg een eigen keus uit het repertoire te maken, passend bij de gelegenheid. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.