Liedduo's

heleen vegter

pianiste / pianodocente

Liedduo's

Agenda

Luister naar...

Pianolessen

Sole e Amore

‘De liedkunst heeft een speciale aantrekkingskracht, omdat elk lied de ultieme combinatie is van woord en muziek.’

 

Heleen werkt graag samen met zangers en heeft zich na haar studie verder verdiept in liedbegeleiding. Om zich verder te bekwamen volgde zij diverse masterclasses bij onder meer Hans Eijsackers, Julius Drake en Malcolm Martineau. Naast haar werk als vaste begeleider, maakt zij deel uit van diverse liedduo’s met onder andere de Australische mezzosopraan Anna Dowsley, de Mexicaans-Duitse sopraan Ana Schwedhelm en de Nederlandse sopraan Helena Koonings.

 

Liedduo met Leonie van Rheden

Leonie en Heleen studeerden gelijktijdig aan het ArtEZ Conservatorium, maar vormen pas sinds kort een liedduo. Ze werkten voor het eerst samen voor de serie Jonge Grote Zangers van het Muziekgebouw aan ’t IJ. Daar brachten zij werken van Strauss ten gehore, liederen waar zij beiden een grote liefde voor hebben. De samenwerking verliep zo prettig dat het de opmaat is geworden voor meer gezamenlijke projecten.

 

 

Neem contact op voor meer informatie of boekingen.

 

 

Liedduo met Guja Sandholt

Sinds 2013 vormen Heleen en de IJslandse mezzosopraan Guja Sandholt een liedduo. Ze geven graag concerten op verrassende locaties en brengen dan bijzonder repertoire. Daarnaast houden beiden ervan een mooie context te creëren voor de muziek. Zo gaven ze semi-geënsceneerde huiskamerconcerten tijdens de Operadagen Rotterdam. Voor de Hermitage Amsterdam maakten ze een speciaal programma over Grassini, een operazangeres die erg geliefd was bij Napoleon. Voor hun programma’s kiezen ze graag IJslandse muziek en zoeken ze naar uitdagende combinaties uit het repertoire.

 

 

Neem contact op voor meer informatie of boekingen.

 

 

Duo Troiana

Heleen en Helena ontmoetten elkaar in 2014 in de studio van Charlotte Margiono. Daarna volgden zij masterclasses bij Elly Ameling, Hans Eijsackers en Robert Holl. De programma’s die zij sindsdien ten gehore brengen zijn vaak een mix van opera en lied, inclusief het Italiaanse lied. Door de tekst te doorgronden en daarmee het karakter van het personage bloot te leggen, streven zij ernaar de uitvoering extra diepte mee te geven.

 

 

Neem contact op voor meer informatie of boekingen.

 

 

© RUUD DE JONG

heleen vegter

pianiste / pianodocente

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.