Pianolessen

heleen vegter

pianiste / pianodocente

Agenda

Luister naar...

Pianolessen

‘Wat ik mijn leerlingen vooral wil meegeven is een kijkje in de wereld van de muziek.’

 

Leren pianospelen is meer dan in de goede volgorde de juiste toetsen aanslaan. Als je goed leert luisteren hoor je emoties en worden dingen verteld die je niet met woorden kunt zeggen. Maar hoe breng je dat in de praktijk? Hoe laat je je vingers de muziek zo spelen zoals je dat in je hoofd hebt?

 

Heleen neemt je tijdens de pianolessen mee op reis. Samen onderzoek je welk gereedschap jij al in handen hebt en hoe je dat kunt gebruiken: van de juiste techniek en lichaamshouding, tot en met het inschakelen van je verbeelding. Want met verbeelding wordt zelfs het eenvoudigste stuk de moeite van het luisteren waard. Plezier in het spelen en het ontwikkelen van je eigen muzikale gevoel staan daarom ook voorop in de les.

 

Wil je graag (licht) klassiek repertoire leren spelen? Of je nu jong bent of oud, een beginner of al gevorderd, iedereen is welkom. Niet alleen leren pianospelen komt aan bod, maar ook het leren studeren zelf. Omdat iedereen uniek is, is het niveau van de stukken en de inhoud van de les toegesneden op jouw wensen en ervaring. Heb je meer interesse in akkoordbegeleiding, muziektheorie of het leren spelen eenvoudige improvisaties, dan is dat ook mogelijk. Wanneer je toelating wilt doen op het conservatorium kan Heleen daar samen met jou optimaal naar toewerken.

 

Verder biedt Heleen buiten de reguliere lessen de mogelijkheid om je te coachen bij het spelen van quatre mains of het leren begeleiden van anderen. Bovendien kun je, als je wilt, deelnemen aan leerlingenconcerten op een mooie locatie, projecten waarbij je samenspeelt, groepslessen en theorielessen. Omdat ze deel uitmaakt van de Muziekmakerij is het ook mogelijk om mee te doen aan interdisciplinaire projecten en voorspeelmomenten.

 

 

 

Pianoles en hoogbegaafdheid

Als leren je makkelijk afgaat, kan leren pianospelen onverwacht confronterend zijn. Heleen is ervaringsdeskundige en volgt de opleiding tot talentbegeleider bij Novilo. Leren pianospelen is niet altijd alleen maar leuk, maar draagt bij aan het leren omgaan met jezelf en lastige emoties. Heleen begeleidt je in het doormaken van dat proces. Je bouwt zelfbewustzijn op, leert verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leerproces en onderzoekt wat het beste bij je past. Zo werkt Heleen samen met jou aan het ontwikkelen van een groeimindset.

 

EPTA

Heleen is lid van de European Piano Teachers Association (EPTA), de Europese bond voor pianodocenten. Ze is actief als coördinator voor de examens en neemt vaak plaats in de jury. Voor leerlingen betekent dit dat zij kunnen meedoen aan de landelijke graadexamens piano.

 

Praktisch

De lessen vinden plaats in Heleens studio aan huis waar een prachtige Bösendorfer vleugel staat. De studio is gevestigd op tien minuten fietsen van het centrum van Arnhem, tussen het Gelredome en de Rijn. Voor wie met de auto komt is er voldoende gratis parkeergelegenheid.

 

Proefles

Neem contact op voor meer informatie of een proefles.

 

 

 

© ARJANFOTO

heleen vegter

pianiste / pianodocente

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.