liedpianist

Het liedrepertoire ligt Heleen na aan het hart. Na haar studie specialiseerde zij zich in liedbegeleiding door masterclasses te volgen bij alle grote liedbegeleiders van dit moment tijdens het Oxford Lieder Festival, het Internationaal Lied Festival Zeist en het Internationaal Vocalisten Concours. Tot driemaal toe werd zij uitgenodigd om deel te nemen aan het Britten Pears Young Artist Program, waar zij Malcolm Martineau leerde kennen die sindsdien een belangrijke mentor is.

De afgelopen jaren werkte zij samen met talloze zangers, waaronder de Australische mezzosopraan Anna Dowsley en de Mexicaans-Duitse sopraan Ana Schwedhelm. Haar nieuwsgierigheid brengt Heleen keer op keer op het spoor van boeiende programma’s en nieuwe samenwerkingen met zangers uit binnen- en buitenland. Raadpleeg de agenda voor de komende recitals of luister naar enkele opnamen.

De liedkunst heeft een speciale aantrekkingskracht, omdat elk lied de ultieme combinatie is van woord en muziek

liedcoach

Inmiddels kan Heleen bogen op een ruime ervaring als liedpianist en coach. Het doorgronden van zowel de teksten die aan liederen ten grondslag liggen, als de toonzettingen die daarvan gemaakt zijn passen bij Heleen als musicus en persoon. Daarom draagt zij als coach de kennis die ze de afgelopen jaren opbouwde graag over aan professionele zangers en liedduo’s. Ze werkt met hen aan repertoirekeuze, interpretatie en expressie van liederen met als doel zowel de tekst als de muziek in een ideale combinatie over te kunnen brengen.