Hof van Heden
Hof van Heden: een theatraal liedprogramma over verlangen. Met sopraan Charlotte Houberg, violiste Eva Traa en pianiste Heleen Vegter.

We hebben muziek gezocht die ons aansprak, met de Zeven Zonden als uitgangspunt, voor elke zonde een muziekstuk. Het is hoogromantische muziek van Strauss, Puccini, Schumann, prachtige stukken die elk een verlangen uitdrukken.

Componiste Anne-Maartje Lemereis heeft die stukken als basis gebruikt voor haar werk; zij componeerde de overgangen en arrangeerde de bestaande werken voor viool, zang en piano. Met haar tussenstukjes smeedt zij de Zeven Zonden aan elkaar en smeedt zij de musici aan elkaar. 

Maar hoe kun je dan begrijpen waar het over gaat? Daar komt regisseur Kenza Koutchoukali om de hoek. Zij bekijkt van uit de muziek het geheel. Ze verbindt en laat de musici elk hun eigen rol aannemen. De pianiste zit vast, in haar verlangen, maar ook achter de piano. De zangeres en de violiste geven uiting aan de Zonden die de pianiste eigenlijk niet kan plegen. Met Hof van Heden vragen een pianiste, zangeres en violiste zich af: in hoeverre is Zonde eigenlijk zonde? En hoe zondig je een wereld waar zonde ook schade kan betekenen? Is met mate niet gewoon het ‘nieuwe normaal’? Een verbinding tussen de musici en het publiek, maar ook een verbinding tussen de muziek en het nu. 

Het is dus Hof van Heden. Een beetje liedrecital, een beetje muziektheater, maar vooral heel veel passie voor dat prachtige repertoire en ons vak.

Kijk en luister naar Charlotte, Eva & Heleen bij NPO radio 4

Een impressie van het repetitieproces en interview met spelers & regisseur is te lezen op www.operamagazine.nl.

Meer info & boekingen? Neem contact op via onderstaand formulier.

 

MEER
PROJECTEN