Hof van Heden

In Hof van Heden wentelen een pianiste, zangeres en violiste in de zeven zonden: champagne, sigaretten, luiheid, geheime afspraakjes. We zien de zonden en we horen de zonden. Maar is schaamteloos zondigen nog wel van deze tijd?

Zondigen heeft door de eeuwen heen een andere lading gekregen. Wat betekent zondigen in de 21e eeuw? Met Hof van Heden vragen we ons af: in hoeverre is zonde eigenlijk zonde?

We zien het dilemma dat de pianiste heeft met de zonden. Muziek van Puccini, Strauss, Brahms, Schumann, Liszt, aan elkaar gesmeed door Anne-Maartje Lemereis, zorgt voor een uurtje ontsnappen uit het nu naar het Hof van Heden.

Hof van Heden is een theatraal liedprogramma met de beperkte middelen die passen bij onze leefstijl van nu. U hoort zeven liederen en aria’s van onder meer Puccini, Gounod, Strauss en Schumann, waarin de zonden een hoofdrol spelen. Omlijst door klanken van de viool, het traditionele muziekinstrument van de duivel. De losse delen worden muzikaal met elkaar verbonden met nieuwe noten van componiste Anne-Maartje Lemereis. Zo ontstaat een soort muziektheater in het klein, dat ons doet verlangen naar de Bijbelse Hof van Eden, waarin de zonde niet bestond. De regie is in handen van Kenza Koutchoukali en de vormgeving ligt bij Juliette Mout. Op het podium ziet en hoort u sopraan Charlotte Houberg, violiste Eva Traa en pianiste Heleen Vegter.

Een interview over het repetitieproces en de voorstelling kunt u hier lezen. De trailer van de voorstelling kunt u hier bekijken. 

Voor meer info & boekingen, neem contact op via onderstaand formulier.