pianoles

Leren pianospelen is meer dan in de goede volgorde de juiste toetsen aanslaan. Als je goed leert luisteren hoor je emoties en worden dingen verteld die je niet met woorden kunt zeggen. Maar hoe breng je dat in de praktijk? Hoe laat je je vingers de muziek zo spelen zoals je dat in je hoofd hebt?

Heleen neemt je tijdens de pianolessen mee op reis. Samen onderzoek je welk gereedschap jij al in handen hebt en hoe je dat kunt gebruiken: van de juiste techniek en lichaamshouding, tot en met het inschakelen van je verbeelding. Want met verbeelding wordt zelfs het eenvoudigste stuk de moeite van het luisteren waard. Plezier in het spelen en het ontwikkelen van je eigen muzikale gevoel staan daarom ook voorop in de les.

Niet alleen leren pianospelen komt aan bod, maar ook het leren studeren zelf. Omdat iedereen uniek is, is het niveau van de stukken en de inhoud van de les toegesneden op jouw wensen en ervaring. Verder biedt Heleen buiten de reguliere lessen de mogelijkheid om je te coachen bij het spelen van quatre mains of het leren begeleiden van anderen. Bovendien kun je, als je wilt, deelnemen aan leerlingenconcerten op een mooie locatie, projecten waarbij je samenspeelt, groepslessen en theorielessen. Wil je meer informatie of de lessen van Heleen bij je passen? Stuur een mail

Klik hier voor PianoPlus voor kinderen.

PianoPlus

Gaat leren jouw kind makkelijk af, of is je kind hoogbegaafd? Dan kan leren pianospelen onverwacht confronterend zijn, maar pianospelen kan bijdragen aan bijvoorbeeld leren omgaan met jezelf of met lastige emoties. Heleen begeleidt je kind in het doormaken van die ontwikkeling. Zo bouwt het zelfbewustzijn op, leert verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar eigen leerproces en onderzoekt het wat het beste bij hem of haar past. Heleen is ervaringsdeskundige en volgde de opleiding tot talentbegeleider bij Novilo. Samen met jou en je kind werkt Heleen aan het ontwikkelen van een groeimindset. Wil je meer informatie of de lessen van Heleen passen bij jouw kind? Stuur een mail

Meedoen aan de landelijke graadexamens piano? Klik hier voor meer informatie.

Wil je meer lezen over de lessen van Heleen, lees dit interview uit Talent.

Wat ik mijn leerlingen vooral wil meegeven is een kijkje in de wereld van de muziek

epta

Heleen is lid van de European Piano Teachers Association (EPTA), de Europese bond voor pianodocenten. Ze is actief als coördinator voor de examens en neemt vaak plaats in de jury. Voor leerlingen betekent dit dat zij kunnen meedoen aan de landelijke graadexamens piano. Ook wanneer je toelating wilt doen op het conservatorium kan Heleen daar samen met jou optimaal naar toewerken.

 

Voor praktische informatie klik je hier.

praktisch

De lessen vinden plaats in Heleens studio aan huis waar een prachtige Bösendorfer vleugel staat. De studio is gevestigd op tien minuten fietsen van het centrum van Arnhem, tussen het Gelredome en de Rijn. Voor wie met de auto komt is er voldoende gratis parkeergelegenheid.

 

Proefles
Neem contact op voor meer informatie of een proefles.