Een zomernacht met Schubert

ZATERDAG 6 AUGUSTUS / 20.00 UUR / CONCERTZAAL OOSTERBEEK

Eva Kroon, alt-mezzo

Heleen Vegter, piano

Jesse Laport, stadsdichter Arnhem

Op initiatief van het Schubert Festival kun je op 6 en 7 augustus in en rond Concertzaal Oosterbeek naar verschillende concerten en voorstellingen luisteren.

Op zaterdag 6 augustus verzorgt de Schubert Stichting daar een Schubertiade. Alt-mezzo Eva Kroon, pianist Heleen Vegter en stadsdichter van Arnhem Jesse Laport brengen bekende en onbekende liederen over de nacht van Schubert. Net als in de tijd van Schubert zelf worden de liederen afgewisseld met een instrumentaal intermezzo en een voordracht.

Hybride voorstelling

Jesse Laport brengt de essentie van Schuberts liederen naar de belevingswereld van de luisteraars van vandaag. Hij nam zijn teksten – die geen letterlijke vertalingen zijn – van tevoren op en die worden tijdens de voorstelling worden afgespeeld. De liederen die ten gehore worden gebracht sluiten aan op die verhalen. Met deze hybride concertvorm wacht je een bijzondere avond met een hedendaagse dynamiek en interactie tussen spreker, musici en publiek. 

En blijf gerust wat langer! Want zoals hoort bij een echte Schubertiade kun je ook genieten van een kleine versnapering, een avondwandeling maken door de groene omgeving of elkaar ontmoeten voor een goed gesprek terwijl de muziek nog even naklinkt.

Voor kaarten klik hier